Make It Yours op zaterdag 17/12 – Het verslag

Wellicht las je hier al dat ik op zaterdag 17/12 ingeschreven was voor het eerste Make it yours – event, georganiseerd door Feeërieke. We zijn inmiddels al een hele tijd verder en ik had beloofd dat er nog een verslag van de dag online ging komen. Dat is nu het geval!

Mijn dag begon met de workshop stempels. Een heel erg leuke ervaring! Wat ik wel jammer vond, is dat er geen acrylblok beschikbaar was om onze stempel ineens volledig af te werken. Misschien een tip voor volgende keer? Dat de prijs daarmee omhoog gaat, zou ik niet erg vinden, maar dan heb je wel ineens een volledig afgewerkte stempel… We kregen namelijk wel de stempelmat en het materiaal om onze stempel uit te snijden. Dat acrylblok zou het geheel mooi afgemaakt hebben. De lesgeefster was heel erg behulpzaam en we konden echt alles vragen. Je kon kiezen om ofwel samen met haar een stempel te maken ofwel zelf aan de slag te gaan en zelf iets te ontwerpen. Ik koos voor dat laatste en ontwierp een stempel met de tekst “Handmade with love”. De “love” maakte ik in de vorm van een hartje. Een aandachtspunt bij het maken van stempels is dat de stempel uit één stuk moet bestaan, dus daardoor kan je niet eender welk ontwerp omzetten in een stempel.

p1070784

Na de workshop stempels volgde ik de workshop rhinestones. Daarbij stond vermeld dat de Designer editie van Silhouette Studio geen vereiste was, maar achteraf gezien zou ik dit wel als vereiste zetten (persoonlijke mening uiteraard). Als je die namelijk niet had, moest je een ontwerp kiezen op de laptop van de lesgeefster, dat overzetten naar je eigen pc en daarna kon je pas aan de slag. Niet erg hoor, maar daardoor was je keuze qua ontwerp beperkt. In de Designer Editie kan je namelijk eender welk ontwerp laten omzetten in een rhinestones-ontwerp. Van de lesgeefster kregen we een duidelijke instructie over hoe we aan de slag moesten met het materiaal. Uiteindelijk moet ik niet goed opgelet hebben bij de keuze van mijn ontwerp, want het ontwerp dat ik gekozen had, kwam niet overeen met de grootte van de rhinestones die we kregen tijdens de workshop. Ik maakte daarom mijn ontwerp niet verder af, maar nam het mee naar huis om daar verder af te werken en kocht aangepaste rhinestones in de shop. Het werken met rhinestones is wel iets waarbij je veel geduld moet uitoefenen, dus hou daar rekening mee ;).

p1070790

Tussen workshop 2 en 3 had ik enorm veel tijd. Tijd voor een panini en nadien voor een bezoekje aan de shop in het midden van de locatie! Bij aankoop van €50 kreeg je een goodiebag cadeau en die moest ik uiteraard bemachtigen. Moeilijk was dat niet, haha, want ik had al snel heel wat materiaal dat ik wou aankopen.

Mijn workshopdag sloot ik af met de workshop magneten. Hier werd er uitleg gegeven over het magneetmateriaal, konden we nadien vrij aan de slag gaan en vragen stellen indien nodig. Het magneetmateriaal vind ik echt super om mee te werken. Er werd gezegd dat de magneten eerder dienen als versiering als dan daadwerkelijke magneet, maar hier thuis worden ze wel gebruikt om op de dampkap Lenne haar tekeningen op te hangen. Supertof dus dat ze wel daadwerkelijk magnetisch genoeg zijn daarvoor!

img_4141

Als algemene tip zou ik zeggen: voorzie vuilbakjes bij elke stand, zodat de restjes onmiddellijk in de vuilnisbak kunnen belanden. De locatie waar het event doorging was ruim genoeg en ik vond het enorm fijn dat we de mogelijkheid hadden om daar een panini en een tas soep te nuttigen. Ook op vlak van stopcontacten was er geen gebrek. Dikke plus voor de organisatie, eerlijk waar!

Ik was echt helemaal in mijn nopjes op het workshop – event! Een heel enthousiaste ik kon je na afloop terugvinden en nog enthousiaster ben ik dat het binnenkort alweer zover is. 11 februari kondigt zich namelijk editie 2 al aan & ja hoor, ik ben ingeschreven!

Ben jij ook zo in de ban van creatieve bezigheden?

Kirsten X

 

4 thoughts on “Make It Yours op zaterdag 17/12 – Het verslag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s