Een midweek weg – Het verslag achteraf

Zoals je hier al kon lezen, gingen wij vorige week een midweek weg, naar Nederland. We hadden veel plannen, maar ook rust stond op het programma en er was ook nog de moeilijkheid van de slaapplaats voor Lenne. Ik vertel vandaag hoe onze midweek weg geweest is en kan al verklappen dat deze niet verlopen is zoals gedacht. Integendeel zelfs. Ze is totaal anders verlopen.

img_4157

Ziek

Het begon al tijdens de heenrit. Lenne was constant “mama” aan het zeggen en gaf ineens haar pap over die ze ’s ochtends gedronken had. Haar kledij was volledig nat, dus stopten we bij het eerste tankstation om haar nieuwe kledij aan te doen. Na onze korte stop reden we verder naar Venlo en gingen we daar winkelen en inkopen doen voor het avondeten. Lenne was heel rustig die dag, maar niemand had gedacht dat ze tegen ’s avonds koorts zou gehad hebben. Ook dinsdag had Lenne nog koorts. De Perdolan deed gelukkig zijn werk en woensdagochtend was ze beter, nog niet optimaal, maar veel beter. Daarom besloten we woensdagvoormiddag te gaan zwemmen. Na het zwemmen was ze moe en at ze vrijwel niets van de croque monsieur die we besteld hadden voor haar, maar we dachten dat dat van moeheid was. Na haar middagdut was ze weer de oude en speelde ze flink. ’s Avonds gingen we eten in het Italiaans restaurant in het domein (Lenne at een kinderspaghetti en at er echt enorm veel van) en daar viel ze op het einde op mijn man zijn schouder in slaap. Toen we met haar weer in het huisje waren, hoorden we dat haar stem een beetje schor werd.

Donderdag was dan weer helemaal slecht. Lenne at vrijwel niets meer en we vermoedden dat ze pijn had in haar keel omdat ze alleen nog zachte dingen wou eten. Het was echt enorm zielig en nadat we nog heel even met haar naar de diertjes gaan kijken waren, ze geslapen had in de namiddag en totaal niet beter was, integendeel zelfs, besloten we naar huis te vertrekken. Een dag vroeger dan gepland, maar het was geen doen. Lenne voelde haar echt niet goed en wij hadden er op die manier ook niet veel aan. We gingen diezelfde avond nog naar de dokter en het verdict was keelontsteking. Zoals gedacht.

Plannen? 

Van onze plannen is niet veel in huis gekomen. Maastricht hebben we niet bezocht, de designeroutlet in Roermond evenmin. We wilden graag meerdere keren gaan zwemmen, maar ook dat is niet gebeurd. Jammer, maar op die moment hou je gewoon rekening met je kind en wat er mogelijk is. Je wil gewoon het beste voor je kind en in ons geval was dit naar huis komen zodat we bij de dokter konden en medicijnen kregen. De dagen dat we er geweest zijn, hebben we ook heel weinig gedaan omdat Lenne haar niet goed voelde.

Op de momenten dat Lenne zich wat beter voelde, hebben we wel geprobeerd om even met haar naar buiten te gaan, even naar de kinderboerderij of naar de vissen gaan kijken. Woensdag, haar beste dag, zijn we er zelfs in geslaagd om even met haar te spelen in de speeltuin en ook de binnenspeeltuin hebben we eens kunnen ontdekken op dinsdag. We zijn veel in het huisje gebleven omdat Lenne veel sliep, maar ze wou zelf graag even buiten op de momenten dat ze wakker was, dus dat deden we dan ook. Goed ingeduffeld uiteraard!

2 slaapkamers

Ik had al verteld dat er maar 2 slaapkamers waren in het huisje en dat we gingen kijken hoe we het gingen oplossen. Wel, mijn ouders hebben in een kamer gelegen en Lenne in de andere. Wij hebben 2 matrassen van het stapelbed genomen in Lenne haar kamer en die in de leefruimte gelegd en daar geslapen. Op die manier konden we tenminste nog in 1 “bed” slapen en moesten we niet in een stapelbed en lag Lenne ook rustig. Niet ideaal, maar wel de beste oplossing. De badkamer was namelijk ook geen optie omdat het toilet in de badkamer was en er een aantal onder ons ’s nachts naar het toilet moeten.


Conclusie

Onze midweek weg is niet geweest wat we gehoopt hadden dat ze zou zijn, maar we hebben zo goed mogelijk proberen handelen voor Lenne. Die dag langer blijven was niet goed geweest voor haar en ook wij hadden er niets aan gehad. Ik ben ontzettend blij dat we naar huis gekomen zijn en direct bij de dokter geweest zijn.

Als we nog een keer naar een vakantiepark gaan met 4 volwassenen en een peuter, willen we wel graag een bungalow met 3 slaapkamers. Dat zou meer comfort bieden.

Het park op zich was wel ideaal. Een kinderboerderij, een binnen- en buitenspeeltuin, een subtropisch zwembad, een mini-supermarkt, restaurants. Alles was werkelijk aanwezig voor een leuk verblijf. Het is allemaal heel erg verzorgd en het personeel was heel vriendelijk. Ook in de omgeving is er voldoende te beleven, dus ook op dat vlak een echte aanrader! Op de goede momenten heeft Lenne echt genoten van het voeren van de eendjes, het bewonderen van de dieren en de speeltuin. Het zwemparadijs viel ook in de smaak, al was ze een stuk rustiger omdat ze niet optimaal was.

Is het bij jou ook al voorgevallen dat je op vakantie te maken had met een ziek kind?

Kirsten X

Advertenties

2 thoughts on “Een midweek weg – Het verslag achteraf

  1. Pingback: ByPictures #21 Rare slaapplaats, kinderboerderij & Kerst | My Mummy Tale

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s