Wij hebben maar één auto

Wij hebben maar één auto en dat is op heel wat momenten gewoon erg lastig. Zeker met Lenne, want ik zou die auto best wel wat vaker kunnen gebruiken dan dat ik hem nu ter beschikking heb. 

img_3153

Mijn man is enkele maanden geleden veranderd van werk en gaat nu bijna dagelijks met de auto op de baan, behalve op de dagen dat hij van thuis werkt. Dat wil zeggen dat ik op vrijdag, wat mijn vrije dag is dankzij ouderschapsverlof, meestal geen auto heb. Boodschappen doen of eens ergens anders naartoe zit er niet in. Naar de stad kan ik met Lenne wel nog met de bus, maar verder dan dat gaat het niet. Ik zou graag eens op een vrijdag met haar bijvoorbeeld naar een binnenspeeltuin gaan of gaan zwemmen, maar dat is met het openbaar vervoer niet haalbaar als ik een leuk zwembad wil doen.

Ook om Lenne weg te brengen naar de grootouders is het niet evident zonder tweede wagen. Ik werk één dag per week van thuis en dan moet ik aan mijn ouders of schoonouders vragen om Lenne te komen halen ’s ochtends zodat ze kan uitslapen. Maar op dinsdagvoormiddag werkt mijn mama en heeft mijn papa de auto niet, dus is dat geen optie en moet Lenne toch vroeger op als ik op dinsdag van thuis werk.

Natuurlijk zou het ook voor andere dingen makkelijk zijn mochten we een tweede auto hebben. Dan zou ik effectief altijd mijn boodschappen kunnen doen op vrijdag of op de dag dat ik telewerk doe (tijdens mijn middagpauze).

Soms werkt mijn man ook in het weekend en ’s avonds, zoals afgelopen zaterdag. We moesten dan naar een babyborrel van 17 tot 20u en van daar moest hij rond 18u30 vertrekken voor het werk. Gelukkig moesten mijn ouders ook gaan en konden zij mij na de babyborrel dan thuis afzetten, maar anders is het gewoon heel erg lastig om het geregeld te krijgen.

We gaan het nu allemaal nog wat afwachten hoe het zal zijn als mijn man effectief zijn eigen dossiers heeft, want nu is het vooral meegaan met een collega om te leren. Als het dan nog zo moeilijk is om alles rond te krijgen zonder tweede auto, denk ik dat we toch nog een tweede zullen aanschaffen. Dat zou het voor mij een stuk leuker maken en ik zou terug meer ondernemen met Lenne op de dagen dat ik bij haar ben.

Heb jij één of twee auto’s en lukt het met één wagen om alles af te stemmen op elkaar in combinatie met je kind(eren)?

Kirsten X

Advertenties

7 thoughts on “Wij hebben maar één auto

 1. Hier hebben we ook heel lang met 1 auto voldoende gehad. Dat was uiteraard in de tijd voor Finn er was.
  Ik had nooit behoefte aan een eigen wagen aangezien ik in de stad werk en ik het geen probleem vond om dagelijks 2 uur op de bus door te brengen. Nu Finn er is en er enkele aanpassingen zijn doorgevoerd aan het traject met het openbaar vervoer naar mijn werk heb ik me toch een eigen wagen aangeschaft. ’s Ochtends zal ik nog steeds om 7 uur moeten vertrekken om de files voor te zijn maar ik hoop ’s avonds toch iets vlotter thuis te geraken. Bovendien kan ik makkelijker weg op mijn werk mocht Finn ziek worden en niet in de opvang kunnen blijven.
  De hoofdreden om toch een eigen wagen te kopen haal je hier zelf ook al aan: op mijn vrije dag wil ik graag eens weg kunnen met Finn (op familiebezoek of naar de speeltuin eens hij wat groter is). Het is een hele kost natuurlijk maar het geeft zoveel vrijheid en comfort!

  Liked by 1 persoon

  • Hopelijk raak je vlotter thuis met de auto! Ik wacht nog even af voor de tweede auto, maar op termijn denk ik dat die er wel zal komen. Voor het werk vind ik het ook niet erg om met het openbaar vervoer te gaan, maar voor privé is het niet makkelijk.

   Like

 2. Wij hebben hier ook maar één wagen en hoewel mijn man met de trein gaat werken gebruik ik in de week de auto zelden tot nooit. Ik doe zo goed als alles met de fiets. Tot voor kort met een fietskar met mijn 2 dochters in en sinds een paar maand met een ouder-kind-tandem (eentje voor mij, eentje op fietsstoeltje). Beide dochters vinden dat heel fijn met de fiets, want als ik eens de auto neem (omdat ik nog boodschappen moet doen bv, wat nu zonder fietskar moeilijker is met de fiets) dan vragen ze al waarom we de fiets niet nemen. Hier hebben wij dus geen probleem om alles met één wagen te doen… dankzij de fiets :)

  Like

  • Ik vind het knap dat je zoveel met de fiets doet :) & eigenlijk wel een goede mentaliteit om door te geven aan de kinderen! Aangezien we met onze fietsen het hele huis door moeten (geen garage en gesloten bebouwing), komt dat er bij ons echt niet van. Ik vind dat totaal niet praktisch. Misschien dat ik ooit meer fiets als we een nieuw huis kopen :)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s