Ik begin terug te sporten!

Na weken uitstelgedrag vertoond te hebben, begin ik er terug aan. Ik begin terug te sporten. Gedaan met het gezeur en geklaag – geen tijd, geen zin – en er gewoon echt weer tegenaan!

p1070139

Het is van voor mijn zwangerschap geleden dat ik nog echt gesport heb. Ah nee, ik lieg. Ik ben na de zwangerschap nog 10 beurten naar de stepaerobic gegaan, ben een keer of 4 gaan lopen & heb 2x op de hometrainer gefietst. Dat was het denk ik. Nochtans voelde ik mij na het sporten altijd een stuk beter, maar het voelt nog altijd als een opdracht voor mij om te sporten. Ik ben nooit geen echte sporter geweest en ik vrees dat ik het ook nooit echt zal worden, maar laten we maar terug wat beweging incalculeren voor onze gezondheid.

Wat ben ik van plan?

Als ik nu vanaf deze week 2 keer sport per week, zou dat al niet mooi zijn? Dan kan ik nadien misschien wel opbouwen naar 3 keer per week, maar denk dat dat wel het maximum zal zijn. Ik zie mij niet elke dag sporten ofzo, dat is wat te veel van het goede ;)

2 keer sporten, dat moet echt wel lukken. Ik heb op zolder een hometrainer staan, dus 1 van de 2 sportsessies kan daar gebeuren. Wat cardio op de fiets en dit aanvullen met wat spierverstevigende oefeningen met gewichten. Een uurtje in totaal. Dat kan perfect wanneer Lenne al in bed ligt of wanneer ik van thuis uit werk en middagpauze heb.

p1070137

Voor de andere sportsessie zou ik misschien mijn loopschoenen terug uit de kast kunnen halen en beginnen met traag zo lang mogelijk te lopen als ik kan. Ik denk dat dat het plan zal worden. Bij slecht weer zullen het wel 2 sessies binnen worden, want ik vertik het om te gaan lopen als het regent :) Daaruit blijkt nogmaals dat ik geen echte sporter ben zeker?

Ook kreeg ik van een collega/vriendin een link doorgestuurd om Pilates te gaan proberen. Dus dat ben ik ook echt wel van plan één van de komende dagen.

Waarom terug sporten?

Omdat sporten gezond is, ik mijn conditie wil verbeteren, wat strakker wil worden & het meehelpt aan het afvallen :) Redenen genoeg? :D

Al gesport?

Ja! Gisteren heb ik de eerste keer terug gesport, een sessie op de hometrainer van 45 minuten, gevolgd door wat buikspieroefeningen en wat oefeningen voor de armspieren met de gewichtjes van 2kg. Daarnaast deed ik ook nog een beenverstevigende oefening.

p1070140

Ik ben echt blij dat ik gisteren gewoon weer gesport heb, ondanks dat ik enorme keelpijn had en er eigenlijk niet zoveel zin in had. Na afloop voelde ik mij wel een tikkeltje euforisch, maar dat mag toch hé?

Hoe vaak sport jij per week en vind je het ook zo’n opdracht?

Kirsten X

 

 

Advertenties

3 thoughts on “Ik begin terug te sporten!

  1. Ik neem het me ook steeds voor. Maar het werken en kinderen lukt het me vaak niet.
    Ik heb 1x per 2 weken tennisles. Daarnaast probeer ik veel te wandelen. En probeer af en toe via YouTube zumba te doen.
    Hometrainer thuis lijkt me wel handig.
    Succes met sporten!

    Like

  2. Pingback: Sportupdate: na de start | My Mummy Tale

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s