WeddingPrep2: De feestzaal

Hier bij ons is het nog steeds de gewoonte dat je trouwfeest doorgaat in een feestzaal en niet in/op een andere locatie zoals het strand of in een tuin. Uiteraard kan het wel, maar het wordt toch minder gedaan. Ik vertel vandaag over de zoektocht naar de feestzaal waar we ons trouwfeest laten doorgaan hebben.

desnip

Bron

Vergelijken van feestzalen?
Je kan allerlei feestzalen bezoeken en gaan vergelijken qua prijzen op allerlei verschillende aspecten zoals de drank, het menu, de huur van de zaal, enzovoort. Wil je daar tijd aan besteden? Goed en veel succes. Naar mijn mening blijft het iets moeilijk. Want hoe kan je de prijs van het menu vergelijken als je niet weet hoe groot de porties zijn? De forfait of prijzen voor de drank en de huurprijs van de zaal kan je veel objectiever gaan bekijken, maar het menu? Hmm, ik heb er mijn twijfels over.

Anyway. Wij deden het niet. Wij gingen niet vergelijken. Wij wisten op voorhand in welke zaal ons trouwfeest ging doorgaan, dus gingen we gewoon naar daar. De prijs die daar voorgeschoteld werd, gingen we betalen. Misschien kan je zeggen dat het stom is. Ja, dat snap ik wel, maar wij wisten gewoon dat het daar in orde was en wilden het graag daar doen.

De grootte van de zaal?
Afhankelijk van hoeveel personen je uitnodigt op je huwelijk, moet de zaal over de nodige capaciteit beschikken. Wij hadden zelf een vrij lange lijst met genodigden (zowat 200 personen voor de avondfeest – zonder receptie), dus moesten we daar rekening mee houden. De zaal die wij voor ogen hadden, bood plaats aan 200 personen, dus ook op dat vlak zat het wat ons betreft goed.

De afstand tot je huis?
Ik vind het zelf wel makkelijk als je feestzaal dicht bij je huis gelegen is, zodat je ’s nachts niet nog een hele afstand moet rijden of een taxirit van een half uur hebt vooraleer je thuiskomt. Maar dat is uiteraard een persoonlijke keuze. Sommige feestzalen bieden ook de mogelijkheid om daar te overnachten, dus dat is misschien wel een optie als je een feestzaal uitgekozen hebt die wat verder van huis ligt. De feestzaal bij ons lag op ongeveer 7 minuten rijden van ons huis, lekker makkelijk!

Interieur van de zaal?
Waar je ook rekening mee moet houden is het interieur van de feestzaal. Spreekt dit jou aan of niet? Afhankelijk van je eigen stijl moet je er de zalen uitzoeken die voldoen aan jouw criteria op vlak van interieur. De zaal die wij gekozen hebben was vrij neutraal eigenlijk, niet hypermodern maar ook niet zwaar klassiek. Net goed naar onze mening.

Vastleggen van de datum
Als je dé zaal gevonden hebt, is het van belang zo snel mogelijk de zaal te blokkeren voor jouw huwelijk, want de zalen zijn zo snel volzet, echt. Onze zaal lag meer dan een jaar op voorhand vast en toen wij de datum gingen vastleggen waren er al 3 zaterdagen tijdens de zomer ingenomen. Als je in de zomerperiode wil trouwen, is dit zeker iets waarmee je rekening moet houden.

Prijsofferte
Vraag zeker naar een prijsofferte. Zo heb je een beter zicht op het totale kostenplaatje, want er zijn vast en zeker nog wat extra’s die erbij komen en waar je geen rekening mee gehouden hebt als je de prijzen van de menu’s bekeek. Denk maar aan bloemstukjes voor op tafel of de uren voor de obers… Zo heb je geen onverwachte kosten aan je been.

Geniet!
Ook bij het zoeken naar een zaal, moet je genieten. Want je bent alles aan het voorbereiden voor jouw dag.

Ik hoop dat je deze tips nuttig vond en dat je er zal aan denken als je ooit van plan bent om te gaan trouwen. Ben je al getrouwd? Dan herken je vast en zeker wel een aantal dingen.

Wat is/was er voor jou belangrijk bij de zoektocht naar de geschikte feestzaal?

Kirsten X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s