Lenne’s derde tot zesde levensmaand

Een beetje – lees: veel – in vertraging, maar ik vertel je toch nog wat over Lenne’s ontwikkeling in haar derde tot zesde levensmaand. Wil je meer weten over wat Lenne bijleerde in deze maanden? Lees dan snel verder…

Slapen

Je herinnert je waarschijnlijk wel nog dat Lenne een goede slaper was toen ze net geboren werd? Wel, in de maanden nadien werd er alsmaar meer geslapen. Lenne sliep gemiddeld 10u30 à 11u per nacht. Pure luxe! Haar nachten begonnen rond 21u45 en duurden tot ongeveer 08u30. Soms sliep ze zelfs tot 9u of iets langer.

We bakerden Lenne nog steeds in en begonnen toen ze een maand of 5 was aan de afbouw ervan. Ik vertel je daar écht binnenkort meer over. Toen ze nog geen 6 maand was, sliep ze zonder ingebakerd te zijn.

IMG_1386

Eten

Lenne zat met haar aantal voedingen op 5 en dat is ook in deze maanden hetzelfde gebleven. Toen ze 4 maand oud was, zijn we begonnen met het geven van groentepap en op 5 maand is daar fruitpap bijgekomen. De overschakeling naar zowel groente- als fruitpap is heel erg vlot verlopen.

Zintuigen en motoriek

Op vlak van motoriek onderging Lenne uiteraard grootse veranderingen in deze maanden.

De zeldzame lachjes van in het begin werden er alsmaar meer. Uiteindelijk werd het ingetogen lachje een schaterlach. Hemels!

In het begin was het liggen op de buik voor Lenne een hele klus. Toch probeerden we haar regelmatig op haar buik te leggen zodat ze haar spieren verder kon ontwikkelen. De evolutie op dit vlak kon je zeer goed merken. Ze werd er steeds beter in.

Het volgende aspect was het rollen van haar rug naar haar buik en enkele dagen nadien ook omgekeerd. Lenne rolde voor het eerst om op 10 november 2015, ze was dus nog net geen 5 maand oud. Wat leuk om te zien hoe ze evolueerde! Het rollen van rug naar buik ging heel erg vlot, maar als ze dan terug wilde rollen, bleek haar ene arm soms in de weg te liggen. Dan weende ze omdat ze geblokkeerd zat en moesten we haar even helpen. Na een paar dagen oefenen was ook dit probleem van de baan.

IMG_1232

Na het rollen leerde Lenne zitten met steun. Ze vond het heerlijk om in de zetel te zitten bij ons, ondersteund door het zwangerschapskussen of gewoon op schoot. Een heel nieuw perspectief om de wereld te bekijken, vanop de poep!

Ook werd ze steeds behendiger bij het vastnemen van speelgoed en ging ze er ook echt mee spelen. Dat was pas een verschil! Van die ‘platte’ baby was er al niet veel meer te merken toen ze 6 maand oud was.

IMG_1393

Op stap

In oktober was mijn zwangerschapsverlof afgelopen en moest ik terug aan het werk. Dat bracht uiteraard een hele verandering met zich mee aangezien Lenne vanaf die dag niet meer gewoon thuis kon blijven met mij, maar naar de grootouders moest. Ons kleine meisje moest ineens ook een stuk vroeger uit bed getild worden omdat wij anders veel te laat op het werk zouden zijn.

In het weekend ging ze vrijwel overal mee naartoe waar papa B. en ik naartoe gingen. Als het echt niet anders kon bleef ze eens slapen bij de grootouders, maar we probeerden haar zo vaak mogelijk gewoon mee te nemen.

Als ik er een uitstapje moet uitkiezen dat mij echt bijgebleven is, is het toch wel onze boswandeling in Buggenhout bos in november. Het was zalig weer, we genoten van elkaars gezelschap en gingen na het wandelen nog iets drinken. Lijkt misschien niet zo speciaal, maar dat was het wel. Het was echt een moment voor ons 3.

IMG_1174

IMG_1176

Toen Lenne 5,5 maand oud was, verwisselden we de draagmand van haar koets voor haar buggy. Wat was ze daar tevreden mee! Ons meisje kon nu veel beter alles zien en genoot zichtbaar.

Buggy

Wat herinner jij je nog van die leeftijd?

Kirsten X

Advertenties

3 thoughts on “Lenne’s derde tot zesde levensmaand

  1. Bij mij is het al wat jaartjes geleden maar ik had zeker niet zo’n goeie slaper als jullie. ’s Avonds omstreeks 23h laatste flesje en ’s morgens was hij wakker rond 6h30; komt er nog bij dat hij reflux had ook. Toen mijn zwangerschapsverlof er op zat, werd Ewout pas een vrolijk kind (juiste pap gevonden die hij niet teruggaf). Geniet ervan want ze worden zo vlug groot! Jammer genoeg.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s