De tijgersluipgang

Lenne doet de tijgersluipgang. Geen idee waar ik het over heb? Wel, de tijgersluipgang is de voorloper van het kruipen. Lenne beweegt zich voort terwijl haar buik op de vloer blijft en beweegt armen en benen om vooruit te komen.

IMG_2015

Eerst was het zo dat ze op haar buik enkel achteruit voortbewoog, omdat ze kracht zette op haar armen en zo achteruit schoof, maar sinds een paar dagen gaat ze ook vooruit. Het is best schattig om te zien! Het is net een klein soldaatje. Als je nu ergens een speelgoedje legt dat ze wil hebben, kan ze erheen om het te bemachtigen.Alleen als het speelgoed naar haar normen te ver verwijderd ligt, staakt ze het sluipen en moet ik het wat dichter leggen zodat ze alsnog geïnteresseerd is om het te halen.

IMG_2016

Ik leg haar zelf nu vaak op haar buik, zodat ze de mogelijkheid krijgt om de tijgersluipgang te oefenen. Maar ze laat haar nu ook van op haar poep soms omvallen zodat ze zelf op haar buik terechtkomt en kan beginnen sluipen. Zoals je misschien al gezien hebt, zit Lenne vaak op de speelmat te spelen in plaats van in haar park. Ze heeft daar veel meer bewegingsvrijheid dan in haar park, wat ook stimuleert om te beginnen kruipen. Uiteraard zit ze wel nog in haar park, bijvoorbeeld als ik met iets bezig ben waardoor ik haar niet in de gaten kan houden of wanneer ze moe wordt en een dutje wil doen.

Ze wordt dus veel beweeglijker en dat brengt ook andere issues met zich mee, namelijk dat het veel minder veilig is en dat haar grijpgrage handen veel meer zullen te pakken krijgen dan dat wat voor haar handjes bedoeld is. Ik denk maar aan stopcontacten, kabels van elektronica, enzovoort. Hoog tijd om ons huis wat meer kindproof te gaan maken dus! Hoe ik dat doe, lezen jullie binnenkort.

Deed jouw baby ook de tijgersluipgang vooraleer hij begon te kruipen? Of heeft hij/zij helemaal niet gekropen?

Kirsten X

 

 

Advertenties

3 thoughts on “De tijgersluipgang

  1. Pingback: ByPictures #3 |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s