Vtech Baby Telefoontje

Fascinatie voor de smartphone of andere beeldschermen. Als Lenne een beeldscherm ziet, draait ze haar hoofd systematisch naar tv of naar de smartphone wanneer die binnen haar bereik is. Het is ongelooflijk! Ook de laptop is een favoriet scherm van onze kleine meid. Dan heeft ze geen oog meer voor iets anders.

En hoe gek het ook klinkt: het stoort mij zelfs. Ik begrijp heus wel dat ze aangetrokken wordt door het licht, het geluid en de bewegende beelden, maar toch stoort het mij. Ik vind dat ze daar precies nu nog niet moet naar kijken, dat ze daar nog veel te klein voor is. Ze zal de rest van haar leven nog genoeg in aanraking komen met beeldschermen dat ik haar er nu graag nog wat wil van afschermen.

Vandaar: de aankoop van dit stuk speelgoed, het Vtech Baby Telefoontje.

1004004013408281_1

Bron

Het telefoontje is vrolijk qua kleuren en heeft veel verschillende toetsen die allemaal geluid maken, waarvan sommige nog oplichten ook. Volgens de beschrijving worden cijfers, letters, dieren en kleuren aangeleerd. De batterijen worden gewoon meegeleverd in het toestel, waardoor je kindje onmiddellijk kan beginnen spelen.

De telefoon zingt 2 liedjes en speelt 8 melodietjes, waarbij er één lied het volledige alfabet laat horen, zegt “Dag!” – “Hallo, wie belt daar?” – “Je hebt de hond gebeld.” – “Bedankt voor het bellen!” en nog zoveel meer waardoor een aanzienlijke hoeveelheid woordenschat aangeboden wordt.

P1040843

Met haar kleine handjes kan Lenne de telefoon goed vastgrijpen, waardoor het een perfect stuk speelgoed is om aan haar te geven wanneer ze in haar wipper zit of in haar park ligt. Dan kan ze er echt intensief mee aan het spelen zijn. Af en toe laat ze hem dan ook op de grond vallen vanuit haar wipper, maar zo te zien kan hij wel tegen een stootje. Ook uit haar eetstoel (wat dan al meteen een stuk hoger is), heeft ze hem al laten vallen, maar er was geen schade aan. Lekker stevig dus, zoals babyspeelgoed moet zijn!

P1040840

Wanneer we nu in de zetel zitten met Lenne, grijpt ze systematisch naar de afstandsbediening van de tv. Al die knopjes waar ze kan aan friemelen en frutselen, het fascineert haar. Voor mij geen enkel probleem dat ze met de afstandsbediening speelt, maar als je een programma aan het volgen bent en de tv wordt om de haverklap naar een andere zender verzet, is het toch niet zo leuk. De oplossing: we ruilen de afstandsbediening voor het Baby Telefoontje. Knoppen: check, dus kan Lenne daar rustig aan verder prutsen.

Momenteel speelt ze er ook graag mee zonder dat het geluid ervan opstaat. Op de knoppen drukken, op het scherm krabben met haar kleine nagels, dat is genoeg om even helemaal op te gaan in haar spel. Het geluid zet ik soms gewoon af omdat het een beetje op mijn zenuwen werkt. Waarom het dan op mijn zenuwen werkt? Wel, eigenlijk vooral omdat telkens Lenne op een nieuwe knop drukt, er iets nieuw wordt gezegd. Het vorige lied of de vorige zin wordt niet afgemaakt, waardoor het een wirwar is van liedjes, cijfers, kleuren, zinnen, …

De prijs van het Vtech Baby Telefoontje is €13,99. Je kan hem ook aankopen in de roze variant, wanneer je van een meer meisjesachtige look houdt.

9200000037808264

Bron

Is jouw baby ook zo gefascineerd door beeldschermen? En probeer jij dit nog wat af te schermen?
Heb jij het Baby Telefoontje ook aangeschaft?

Kirsten X

4 thoughts on “Vtech Baby Telefoontje

  1. Haha Jim is precies hetzelfde met onze mobieltjes. Ik heb er over gedacht om deze te kopen voor hem, met zn eerste verjaardag. Toen niet gedaan, maar misschien toch een goed idee :)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s