Lenne’s tweede levensmaand

Na maand 1, komt maand 2.

Slapen

In maand twee, en waarschijnlijk grotendeels te danken aan het inbakeren, sliep Lenne alsmaar langer. Onze nachten van 5-6u werden nachten van 7-8-9u. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet veel acht op geslagen heb hoelang Lenne sliep. Als je als ouders geen slaaptekort hebt en je kind slaapt, besteed je daar veel minder aandacht aan dan wanneer het omgekeerd zou zijn. Van krampjes had ze totaal geen last meer.

Overdag sliep onze kleine pruts ook veel beter dankzij het inbakeren. Soms had ze het wel nog eens lastig en raakte ze wat over haar toeren, maar ten opzichte van de eerste maand is dit niet meer het vernoemen waard.

IMG_0492[1]

Lenne vond het heerlijk om ingebakerd te liggen,
vandaar dit gelukzalige lachje tijdens het slapen
Of misschien was ze wel van mama aan het dromen? :]

Wel veranderden we haar slaapritme. In het begin legden we Lenne telkens na haar eerste fles terug in bed en sliep ze dan nog een uurtje of 2-3 verder, maar dat zorgde ervoor dat je tot ’s middags niets kon doen, want ze moest dan na haar tweede fles nog gewassen worden. Zo was de dag voorbij zonder het goed en wel te beseffen. Omdat de meeste kindjes een middagdutje doen, besloten we dit ook bij Lenne zo in te bouwen. Na pap 2 legden we haar in bed en kon ze slapen. Als we ergens naartoe gingen, deden we dit uiteraard niet, maar lieten we haar slapen in haar draagmand.

Eten

Vragen om eten zat (en zit) er niet in. Lenne vraagt praktisch nooit om eten. Stilaan probeerden we wel de hoeveelheden pap te verhogen, maar Lenne dronk gewoon minder dan wat aanbevolen werd door Kind & Gezin. Geloof mij als ik zeg dat pushen niets uithaalt, integendeel. Alle pap die je extra probeerde geven, kwam er gewoon terug uit. Als Lenne genoeg had, had ze genoeg. Denk dat we het een dag of 2 geprobeerd hebben, maar daarna lieten we ze gewoon drinken tot ze verzadigd was. Lenne dronk in haar tweede levensmaand 5 flesvoedingen (ééntje minder dan voorzien).

Zintuigen en motoriek

De alerte baby die Lenne in haar eerste maand was, werd alleen nog maar alerter. Ze was helemaal gek op haar muziekmobiel en kon er uren (wat we uiteraard wel beperkten) naar kijken. Ze volgde de bewegende beestjes toen al heel erg goed. Ook waren Lenne’s bewegingen niet meer zo houterig als in het begin. Wanneer ze bewoog was het al een stuk vloeiender.

Lachen, hoe hemels! In de tweede maand kon er af en toe al eens een lachje af. En ja, dan smelt je als mama (maar ook als papa) helemaal.

IMG_0538[1]

Smelten…

Wanneer we Lenne op haar buik legden, kon ze heel af en toe haar hoofdje al even optillen, om het enkele seconden nadien weer te laten vallen. Van op haar buik liggen was Lenne totaal geen fan, integendeel. Als ze op haar buik lag, liet ze heel snel horen dat dat niet was wat ze wou doen.

Lenne’s handjes waren deze maand totaal niet meer zoveel gesloten dan in de eerste maand van haar leven. Nu gingen ze al af en toe open om iets van speelgoed vast te houden.

Op stap

Als jullie het artikel over Lenne’s eerste levensmaand gelezen hebben, lazen jullie dat we, wanneer Lenne net één maand oud was, een dag naar zee geweest zijn. Omdat een echte vakantie naar het buitenland er niet inzat dit jaar, maar we toch graag op reis wilden gaan, hadden we al wat zitten kijken op internet om nog iets te huren in een bungalowpark in België of Nederland. De meeste waren echter al helemaal volzet in juli. Toen we die dag aan zee waren, besloot ik enkele immobiliënkantoren binnen te stappen met de vraag of ze nog een appartement te huur hadden voor de komende week. Zo gezegd, zo gedaan. Een uurtje later (foto’s online bekijken, bespreken met papa B.), ondertekenden we het huurcontract. We vertrokken de maandag erop met ons drietjes voor een week naar zee!

We hebben aan zee echt kunnen genieten van ons drietjes, alhoewel dat onze vakantie wel een beetje verstoord werd doordat Lenne op een avond een zure pap gedronken heeft en daardoor eigenlijk wel veel last van haar maag had. Hoe het kwam dat de pap zuur was, weten we nog altijd niet. ’s Nachts sliep ze nog altijd heel goed, maar ze wou bijna niet meer drinken. Ook was het weer de laatste dagen nogal omgeslagen en konden we met ons meisje praktisch niet meer naar buiten, waardoor we dan uiteindelijk zondagnamiddag naar huis vertrokken zijn in plaats van maandagochtend.

IMG_0470[1]

Lenne in de zetel in ons gehuurde appartementje aan zee.

We gingen met Lenne die maand nog op restaurant: één keer voor mijn oma haar verjaardag en één keer voor mijn verjaardag en deden opnieuw de normale familiebezoekjes. Papa B. speelt basketbal en deze maand ging Lenne voor het eerst mee naar een match. Goed afgeschermd voor de bal uiteraard!

Droom jij nog over de tijd dat je kindje zo oud was? Wat vond jij er het leukste aan?

Kirsten X

Advertenties

6 thoughts on “Lenne’s tweede levensmaand

  1. Wat leuk om te lezen! Als ik denk aan de gebroken nachten dan wil ik nog even geen tweede haha! Maar wat zijn ze leuk als ze zo klein zijn, zo lekker knuffelig! Ik herken je verhaal wel idd, de tweede maand kunnen ze dingen steeds beter volgen en vinden ze het ook interessant. Ik vond het geweldig toen onze dochter haar handjes ontdekte, elke ochtend als ze wakker werd lag ze weer uitvoerig haar handje te bestuderen. Dit was toen ze drie maanden was.

    Like

  2. Ik zie dat de vorige reactie niet goed ging haha! Je mag die wel verwijderen. Mijn vriend zijn account stond duidelijk ingesteld ipv mijn eigen.

    Wat leuk om te lezen! Als ik denk aan de gebroken nachten dan wil ik nog even geen tweede haha! Maar wat zijn ze leuk als ze zo klein zijn, zo lekker knuffelig! Ik herken je verhaal wel idd, de tweede maand kunnen ze dingen steeds beter volgen en vinden ze het ook interessant. Ik vond het geweldig toen onze dochter haar handjes ontdekte, elke ochtend als ze wakker werd lag ze weer uitvoerig haar handje te bestuderen. Dit was toen ze drie maanden was.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s