Babymassage – De cursus

Babymassage

Bron

Afgelopen woensdag volgde ik een cursus babymassage met Lenne, gratis en voor niets. Je kan je hiervoor (eventueel met partner) inschrijven via de site van de CM. De cursussen worden zowat overal georganiseerd, zodat de verplaatsing heel goed meevalt.

Lenne was met haar 5 maand en een dikke week oud de oudste van de ‘klas’. We waren met 6 mama’s en 1 papa & uiteraard 6 kindjes. De jongste baby was een dikke 5 weken oud, maar normaal kan je de babymassage pas volgen vanaf dat je kindje 6 weken oud is en tot 6 maand.

Mama’s die erover nadenken om de cursus te volgen, raad ik wel aan om het zo vroeg mogelijk te doen. Lenne ligt namelijk totaal niet meer stil en dat bemoeilijkt het wel voor een eerste keer. Er was voor haar namelijk heel veel te zien, terwijl de jonge baby’s zich nog niets aantrokken van hun omgeving. Ook zit Lenne momenteel liever op haar poep dan dat ze op haar rug wil en laat dat nu net wat moeilijker zijn bij het masseren…

Jammer genoeg heb ik geen foto’s kunnen maken tijdens de massage, maar in een volgend artikel hierover, wanneer Lenne haar massage thuis krijgt, zal ik wel foto’s maken.

De dame die de cursus gaf, legde eerst het belang uit van babymassage. Babymassage biedt de mogelijkheid om lichamelijk contact te maken met je baby en vergroot de band tussen moeder en kind. Als papa masseert, is het uiteraard de band tussen vader en kind die versterkt wordt.

Ook gaf ze aan dat je baby beslist of hij al dan niet gemasseerd wordt. Maakt hij duidelijk dat hij/zij er geen zin in heeft, dan moet je dat als ouder accepteren. Je masseert niet omdat jij er zin in hebt, maar je baby komt op de eerste plaats. Het was zelfs zo dat de lerares aan het begin van de cursus aangaf dat je altijd mocht terugkomen als je kindje sliep. Ze wou dus eigenlijk niet dat de mama’s hun baby wakker maakten zodat ze toch konden masseren. Gelukkig kon iedereen aan de slag omdat de kindjes allemaal wakker waren.

Qua olie gebruikten we een massage-olie van Weleda, maar onze lerares vertelde dat je gewoon amandelolie kan halen bij de apotheker. Je gebruikt geen olie met geurtjes, maar een natuurlijke olie. Ook kregen we een boekje met daarin de massage stap voor stap uitgelegd (dit laat ik zien wanneer ik een artikel post over de massage zelf).

De lerares deed eerst de volledige massage voor op haar pop & daarna mochten we ons kindje uitkleden. Zij deed dan de handeling in stukjes voor op de pop en wij deden haar na bij ons kindje.

Wat bij babymassage heel vaak voorkomt is het plassen (of zelfs bij sommigen kaka doen) tijdens de massage. Gelukkig hield Lenne het droog! De andere mama’s hadden daarentegen wat meer werk.. Ik vond het wel grappig om te zien dat de ene mama na de andere de vochtige doekjes en dergelijke moest bovenhalen :].

Ik vond het een heel leuke ervaring en ga Lenne zeker en vast ook thuis nog masseren. Je bent tijdens de massage heel intensief met je kleintje bezig en je merkt dat ze er zichtbaar van geniet, dat is toch alles wat je wil als mama.. Lichamelijk contact is zo belangrijk, dus waarom zou je het niet doen?

Volgde jij een cursus babymassage of ben je van plan dit te doen? 

Kirsten X

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s