Hij komt, hij komt…

Lenne’s schoentje staat klaar, evenals de wortel, het biertje & de suikerklontjes.


Morgen is het Sint-Maarten. Sinterklaas, daar doen wij hier in Aalst niet aan mee.

Op zich vind ik het best leuk dat de Sint bij ons op 11 november komt, want de kindjes zijn altijd vrij op die dag, aangezien het een feestdag is. Dan kan er onmiddellijk gespeeld worden met hetgeen in het schoentje zit (ook als passen alle cadeaus er met geen mogelijkheid in). In tegenstelling tot Sinterklaas, want als 6 december in de week valt, moeten de kinderen gewoon naar school.

Toch is het ook wel vreemd, want de meeste mensen van het land vieren Sinterklaas. & wat nog vreemder is: de Sint doet pas zijn intrede in ons land na Sint-Maarten. Hoe verwarrend is dat? Elk jaar komt de Sint in België aan met de boot & elk jaar is dit na Sint-Maarten, na 11 november.

Maar laat dat de pret niet bederven. Hoewel Lenne nu echt nog klein is, toch doen we al mee met het hele Sint-gedoe. Ik vind het heerlijk. Vanaf volgend jaar zal de Sint steeds meer en meer vorm gaan krijgen voor Lenne, tot op het moment dat ze beseft dat mama en papa voor de cadeautjes zorgen.

En ik ben er zeker van dat, ook al beseft ze het binnen X-aantal jaar dat de Sint niet bestaat, ze toch die ene dag het zal vergeten dat het allemaal maar een verzinseltje is om toch een cadeautje te krijgen.

Zet jij vandaag al een schoentje klaar? 

Kirsten X

Advertenties

One thought on “Hij komt, hij komt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s