Wennen aan omgevingsgeluiden

Mijn vaste strijkplaatsje is nu beperkter dan vroeger, aangezien er in onze woonkamer wel wat meer spullen staan dan vroeger het geval was…

Toen ik de eerste keer kleren begon te strijken naast Lenne haar park & ik de knop induwde zodat mijn strijkijzer begon te stomen, begon er eentje naast mij te snikken. In plaats van onmiddellijk te stoppen met strijken en Lenne uit haar park te halen, ging ik naar haar toe en sprak haar sussend toe. Ik liet haar gewoon liggen en kalmeerde haar met mijn stem.

Het is heel normaal dat je kindje moet wennen aan nieuwe geluiden, maar geef hem/haar ook de kans om eraan te wennen. Een tweede keer stomen en het snikken ging nog even verder, maar vanaf de derde keer was het over. Geen gesnik meer & terug een tevreden meisje naast mij.

P1040482

Laatst lag Lenne te slapen toen ik wou beginnen strijken. In plaats van mij te verplaatsen of niet te strijken, wou ik het er op wagen.. & geloof het of niet: ze bleef gewoon slapen.

Onthoud dat alles nieuw is voor een baby’tje. Als je zelf iets nieuw ontdekt, moet je er ook aan wennen en voor je kindje is dat niet anders. Integendeel. Zelf kan je alles bevatten wat je ziet omdat je het kent en/of kan begrijpen, maar voor een baby is alles nieuw.

Doe dus gewoon wat je anders doet en vermijd geen geluiden omdat je denkt dat je daardoor je baby wakker gaat maken of omdat hij/zij er van gaat schrikken. Blijf gewoon geluid maken en bied troost met je stem en eventuele aanrakingen.

& blijf vooral strijken, stofzuigen, tv-kijken, meezingen met de radio, petflessen platdrukken, bestek wegleggen, borden wegzetten, … en alle andere dingen doen die kunnen doorgaan als een nieuw geluid voor je kleine schat.

Hoe laat jij je kindje wennen aan omgevingsgeluiden?

Kirsten X

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s